{ "title": "Kulak Ağrısı", "image": "https://www.agrilar.gen.tr/images/kulak-agrisi(2).jpg", "date": "20.01.2024 03:14:16", "author": "Murat aydogan", "article": [ { "article": "Kulak ağrısı, günümüzde en çok çocuklarda etkili olan ve son derece büyük rahatsızlıklar veren bir durumdur. Bu ağrıların birçok farklı nedeni olsa bile daha çok kulak hijyenine bağlı enfeksiyonlardan kaynaklı olarak ortaya çıkmaktadır. Kulak ağrısı, müdahale edilmediği zaman hızla artan ve genellikle kişinin hayatını kısa bir süre bile olsa olumsuz yönde etkileyen durumlardandır. Bu ağrılar, hemen hemen her yaş grubunda görülebilecek bir ağrıdır. Ancak şu bilinmelidir ki kulak ağrısı, kesinlikle dikkate alınması gereken ve zamanla ciddi rahatsızlıklara neden olabilecek bir rahatsızlıktır.

Kulak ağrısı, beraberinde ortaya çıkan belirtilerle birlikte değerlendirmelidir. Özellikle hangi kulakta ağrı varsa bu kulakta herhangi bir sıvı var mı, yoksa kulağa dokunulduğunda mı ağrı yapıyor? Gibi sorular cevaplandırılmalıdır. Dokununca oluşan ağrıların nedeni birçok zaman daha farklıdır. Çünkü bu ağrılar ya kulağa alınan darbeler ya da kulak içerisinde oluşan sivilcelerden kaynaklanmaktadır. Eğer darbe durumu söz konusu ise en kısa zamanda doktora giderek gerekli tedbirler alınmalıdır.

Kulak Ağrısı Neden Olur?
Kulak Ağrısı Tehlikeli midir?

Kulak ağrısı, nedenine göre ciddi tehlikeler ortaya çıkarabilmektedir. Özellikle kulağa alınan darbe nedenihyle ya da mantar enfeksiyonları gibi çeşitli enfeksiyonlar nedeniyle oluşan ağrılar tamamen müdahale edilmesi gereken rahatsızlıklar olduğu için müdahale edilmemesi durumunda ciddi sorunlara neden olabilmektedir. Bunun yanında grip, nezle ya da orta kulak iltihabı oluşumlarından kaynaklı bir ağrı var ise bitkisel çaylar tüketerek ve doktorun verdiği ağrı kesici ilaçlar kullanarak tehlike oluşmasını engelleyebilirsiniz.

Kulak Ağrısı Oluşmaması İçin Neler Yapılabilir? 
  1. Özellikle soğuk havalarda duş aldıktan sonra kulak içerisi temiz bir pamuk yardımı ile iyice temizlenmelidir ve kurutulmalıdır. Bölgenin yaş kalması, mantar enfeksiyonu başta olmak üzere birçok farklı rahatsızlığı beraberinde getirebilmektedir.
  2. Kulak bölgesi her ne kadar sert olsa bile kesinlikle dışarıdan gelebilecek darbelere ve travmalara karşı korunmalıdır. Bunlar kulak içerisine basınçlı hava gitmesine neden olarak kulak zarına zarar verebilir.
  3. Kesinlikle kulak içerisine süt damlatma, su damlatma ve buna benzer doktor tavsiyesi üzerine şifa amaçlı herhangi bir sıvı damlatma gibi uygulamalardan uzak durulmalıdır.
  4. Havuz ya da denize gidildiğinde kesinlikle kulak tıkacı kullanılmalıdır. Aksi halde kulak içerisine kaçan su, enfeksiyonel etkiler yaratabilir.
" } ] }