{ "title": "Karın Ağrısı İshal", "image": "https://www.agrilar.gen.tr/images/karin-agrisi-ishal.jpg", "date": "21.01.2024 16:02:45", "author": "Ahmet BOZBIYIK", "article": [ { "article": "Karın ağrısı ishal, bu iki rahatsızlık genellikle birbiriyle bağlantılı bir şekilde gelişir. Ancak bazı durumlarda birbirinden ayrı olarak da yaşanabilen sindirim sistemi bozuklukları da vardır. Kişinin yaşayacağı her karın ağrısı ishale sebep değildir ve her ishal durumu yaşayan kişinin karın ağrısı şikâyeti olmayabilir. Fakat çoğunlukla ishal durumlarında karın ağrısı şikâyeti de söz konusudur.

Karın ağrısı, küçük büyük her yaştaki kişilerde rastlanabilir. Genellikle mide ve göbek bölgelerinde hissedilen az veya çok, uzun süre devam eden ya da kısa sürede yok olan ağrılar karın ağrısıdır.

Karın ağrısı neden olur?
Karın ağrıları genellikle tek başına görülebilen bir rahatsızlık değildir. Çoğu zaman bu ağrılar bir başka hastalığın nedenlerinden dolayı meydana gelebileceği gibi vücutta oluşan başka bir hastalığın da belirtisi olabilir. Bu gibi durumlarda karın ağrısı ancak hastalığın araştırılarak bulunması ve tedavi edilmesiyle karın ağrısı tedavisi gerçekleşmiş olur. Karın ağrısı nedenleri arasında sayılan ishal de ayrı bir hastalıktır.

İshal, aynı karın ağrısı gibi küçük büyük her yaşta karşılaşılabilecek bir sorundur. İshal bağırsakların görevlerini tam olarak yapamaması sonucu kişinin yaptığı dışkının sıvı olarak dışarı atılmasıdır.

İshalin iki çeşidi vardır

Akut ishal

Genellikle kişinin tükettiği yiyeceklerin neden olduğu, iki üç gün ya da bir hafta arasında devam eden ve en sık görülen ishal çeşididir. Bol sıvı gıdalar tüketerek ve temizlik kurallarına dikkat edilerek hastalık tedavi edilebilir.

Kronik ishal

Çoğunlukla başka bir hastalıktan kaynaklanan kronik ishal, akut İshale göre çok daha az sıklıkta görülür. Fazla alkol kullanımı ve bağırsaklardaki barınan kurtlardan kaynaklanan kronik ishal, nedeninin ne olduğu bulunarak tedavi edilmesi mümkün olan bir hastalıktır.

İshalin neden olur?
İshal belirtileri nelerdir?
İshal tedavisi nasıl yapılır?

Doktorun tavsiye edeceği antibiyotik ilaçlar kullanılarak, vücuda gerekli miktarda çinko destek tedavileri uygulanır. Bunların yanı sıra bol bol sıvı gıdalar tüketilmesi, dengeli ve sağlıklı beslenilmesi ve vücuda mikrop girmemesi için temizlik ve hijyen kurallarına dikkat edilmesi önerilmektedir.
" } ] }