{ "title": "Göğüs Kafesi Ağrısı", "image": "https://www.agrilar.gen.tr/images/gogus-kafesi-agrisi.jpg", "date": "19.01.2024 18:31:55", "author": "Damla Çetin", "article": [ { "article": "Göğüs Kafesi Ağrısı, genelde bu bölgeye alınan darbe ile meydana gelir. Ancak göğüs ağrısı ile göğüs kafesi ağrısı birbirinden ayırt edilmelidir. Bu bölgede başlayan ve devamlılık getiren ağrı kalp rahatsızlığının veya başka bir rahatsızlığın habercisi de olabilir. Burada başlayan ağrı genellikle göğüs ağrısı ile karıştırıldığı için paniğe neden olur. Çoğunlukla göğüs kafesi ağrısı göğüs kemiğine ağrı ve göğse baskı verir. Ancak bazı farklı durumlarda ise yani dediğimiz gibi kalp ile ilgili veya başka bir hastalık habercisi ise bu daha başka yerlere de ağrı yansıtabilir. Özellikle nefes alırken bir sıkışma hissedebilirsiniz. Vücudun üst tarafını gererek hareket etmek veya bastırmak ağrıyı şiddetli bir hale getirebilir.

Göğüs Kafesi Ağrısı Neden Olur?

Ameliyat

Göğüs bölgelerinden ameliyat olunmuş ise bu nedenle göğüs kafesinde ağrılar oluşabilir. Eğer iyileşme süresi sorunlu geçer ise ağrı uzun yıllar boyunca hatta ömür boyu çekilir. Bazen bu ağrılar azalsa da stresli durumlarda ve herhangi ani bir darbede tekrar ortaya çıkacaktır.

Mide Ekşimesi

Mide ekşimesi göğüs alt kısmından olduğu için ekşime sırasında kendimizi kastığımızdan dolayı ağrı gerçekleşebilir. Bu olay gebe kadınlarda sıkça görülür. Ancak dikkatli olunması gerekir çünkü bu durum kalp krizi ile karşı karşıya getirebilir. Fakat paniğe kapılmayın sıkışma ve ağrı hissetmiyor iseniz rahat olabilirsiniz.

Eklemin Zarar Görmesi

Eğer ağrı tüm kemiklerde ve omurga kısımında, kaburga kemiklerinde, kireçlenme yaşıyorsunuz demektir. Bu kireçlenme göğüs kafesi kemiği için de geçerlidir. Göğüs kafesi kemiğiniz herhangi bir kaza veya darbe geçirdi ise bu da ağrıya sebep olur yalnızca kaza sonucu değil ani hareketlerinizden dolayı da zarar görebilir. Bu ağrılar yaşanır iken ağır yük kaldırmamaya dikkat edilmelidir. Göğüs kaslarının incelmesi yani zayıflaması hasar görmesi bunlarda göğüs kafesi ağrısına neden olur. Bunu yavaşça ve derince nefes alarak hafifletebilirsiniz.
" } ] }