{ "title": "Dolgulu Diş Ağrısına Ne İyi Gelir", "image": "https://www.agrilar.gen.tr/images/dolgulu-dıs-agrisina-ne-iyi-gelir.jpg", "date": "19.01.2024 17:07:57", "author": "aysel koçer", "article": [ { "article": "
Dolgulu diş ağrısının sebepleri, arasında yapılan dolgunun hava alması ve çürümesi ile meydana gelen ağrılar görülür. Ayrıca diş dolgusu yapılırken kanal tedavisi yapılır ve bu bölgede bulunan sinirlerin öldürülmesinden sonra dişe gerekli olan dolgu yöntemi uygulanır. Zamanla bu dolgu yıpranarak; dişin ağrımasına ve o bölgede çürükler oluşmasına sebep olur. Böyle zamanlarda ise dolgu olan kısım hava alarak, ağrılara sebep verir. Dolgu normal süre zarfında ağrı yapmazken; zamanla dolgunun etkisi kaybolarak burada ağrılar başlar. Bu dolguların sağlıklı bir süre kullanılması için, düzenli olarak dişleri fırçalamak ve o kısımda gerekli temizliği sağlamak gerekir. Bu sayede dolgu süresinin uzun zaman gitmesi sağlanmış olur. Dolgunun gerekli şekilde temizlenmemesi halinde; dolguda çürüme meydana gelerek, hava almaya başlar. Böylelikle ağrılar çoğalır, böyle durumlarda ağrı kesiciler ile ağrıların geçmesi sağlanabilir. Ancak dolgunun hava alması sonucunda o bölgenin yeniden onarımı gerekir; yani böyle durumlarda dolgu bölgesi tekrardan temizlenerekdolgu yapılması gerekir.

Dolguludiş ağrısı için yapılması gereken doğal tedavi şekilleri
Dolgulu diş ağrısına karşı yapılacaklar

Diş dolgu ve ağrılarına sebep olan etkenleri ortadan kaldırmanın en önemli yolu ağız bakımıdır. Bu sayede ağza yapılacak gerekli bakım ile hiçbir sorun kalmayacak. Ayrıca her yemekten sonra dişler fırçalanırsa, çürüme dahil hiçbir problem kalmaz. Bunu uygularken doğru diş fırçalama tekniğine dikkat edip, günde en az iki kere ağız ve diş bakımı yapılmalıdır. Bu sayede hem ağızda bulunan doldular da çürüme, hava alma, sızlama gibi şikâyetlerde ortadan kalkmış olur. Ağrılar dayanılmaz olduğu zaman ise vakit kaybedilmeden doktora gidilmesinde fayda vardır. İhmal edildiği taktirde ağızda bulunan diğer dişlerinde zarar görmesi kaçınılmaz olacaktır. Erken tedavi her hastalıkta önemli olduğu kadar, diş hastalıklarında da son derece etkilidir.
" } ] }